woensdag 6 februari 2008

NDS bestanden deel 2

Omdat we merken dat er veel gezocht word naar de termen "nds" en "bestanden" gaan we hier nog eens op in om zo de lezers nog meer en betere informatie te geven.

Roms zoals deze .nds bestanden (backups van games) ook wel genoemd worden zijn bestanden die op een flashkaart gezet kunnen worden en zo afgespeeld kunnen worden op de nintendo ds.

Waar kan ik deze roms vinden/downloaden?
Waar je deze bestanden kunt download kunnen wij je niet vertellen omdat het simpelweg illegaal is om deze bestanden aan te bieden. Voor meer informatie raden wij jullie deze website aan: http://nds-roms.ndss.nl/index.htm

Het afspelen van deze .nds (roms), hoe doe ik dat?
Dit word voornamelijk met behulp van de flashkaarten gedaan zoals de m3, cyclods, r4ds of een van de anderen. Je kunt ze gewoon op de memory stick zetten die je vaak in de flashkaart kunt stoppen of gewoon op de flashkaart zetten als je een flashkaart hebt met ingebouwd geheugen.

Ook is het mogelijk om deze .nds bestanden af te spelen op de computer en zo dus de backups van je gekochte spellen te spelen op de computer. Voor meer informatie raad ik deze site aan: http://www.desmume.com/ het is wel een Engelse website.

Wat te doen als mijn flashkaart een bepaald spel niet afspeelt?
Ik raad je aan om te kijken als er nieuwe firmware te vinden is voor de flashkaart die je in je bezit hebt omdat er vaak fixes komen als een bepaalde rom niet werkt. Als dit niet de oplossing is kan je een vraag stellen op http://www.ndss.nl/ of op de forums van de flashkaart die je in je bezit hebt.

Tip!
Download de laatste firmware (1.3) voor de CycloDS is hier te vinden: http://www.cyclopsds.com/cgi-bin/cyclods/engine.pl?page=support
en kies voor: CycloDS Evolution Firmware v1.3 BETA

Later deze week:
Meer informatie over de nieuwe Top Toys DS (TTDS)! Kan je niet wachten en wil je nu al informatie over deze flashkaart kijk dan hier: http://www.ndss.nl/flashkaart-review-20.html voor de review op http://www.ndss.nl/

Wat is realtime saving nou precies en hoe werkt dit op mijn CycloDS evolution.

Geen opmerkingen: