dinsdag 14 augustus 2007

Wat zijn flashkaarten en waarvoor worden ze gebruikt?

Ik zal in dit artikel gaan uitleggen wat flashkaarten zijn, waarvoor ze gebruikt worden, wat nu het aanbod is op de markt en de voor en nadelen. We hebben het alleen over de flashkaarten voor de nintendo DS.

Wat is een flashkaart en wat kan je er mee doen?

Een flashkaart is een kaartje wat je in je nintendo (DS) kunt stoppen en zo backups van je spellen kunt afspelen, video's bekijken, muziek luisteren, teksten lezen, foto's bekijken enzovoorts. Eerder waren er om nintendo DS game backups af te spelen 2 kaarten nodig een zogenaamde passcard (slot-1) en een kaart voor in slot-2 (GBA slot) van je DS, alleen dan was het mogelijk om backups van je DS games af te kunnen spelen.Je ziet hier links een afbeelding van een passcard en rechtsboven een CycloDS. dit is de combinatie van twee kaarten die ik hierboven heb beschreven er zijn wel meer van deze kaarten op de markt maar ik heb deze als voorbeeld genomen. Tegenwoordig is het aanbod van flashkaarten veel groter geworden en zijn ze de kaarten ook steeds gaan verbeteren. Het is sinds een paar maanden nu mogelijk om alles te kunnen doen met alleen een slot-1 kaartje (ds game formaat). Zie plaatjes rechts. De 'passcard' zit nu ingebouwd in de gamecard. Het is mogelijk om zelfgemaakte applicaties te openen op de DS zoals o.a. BeUp (msn), DSorganize(agenda) en nog veel meer. Ook is het mogelijk om met de backup games online te spelen via de WiFi verbinding en 100% Download Play word tegenwoordig ook bij veel flashkaarten ondersteund. De meeste flashkaarten hebben een Micro-SD slot waar een Micro-SD kaartje in moet en hier word alle data opgezet voor de flashkaart (firmware, cheats, game backups, films, muziek, foto's en homebrew applicaties).

Welke kaarten zijn er te krijgen op het moment en wat is de beste?

Er zijn momenteel aardig wat kaartjes op de markt omdat het erg populair is, bijna overal zijn ze uitverkocht op het moment. Je hebt de CycloDS Evolution, Supercard DS One V2, R4DS, M3Simply en de G6 dit zijn zo'n beetje de bekendste kaartjes. De meeste kaartjes hebben allemaal dezelfde features enkele hebben een paar unieke.

Enkele voordelen van bepaalde kaarten.

Cyclo DS Evolution
  • De CycloDS Evolution heeft MSD-HC ondersteuning dat betekend dat hij Micro-SD kaartjes tot 32GB kan ondersteunen de normalen kunnen echter maar 2GB als max.
  • Auto Updater, je hoeft enkel het update bestand op je Micro-SD te zetten en alles gaat vanzelf.
  • TeamCyclops brengt veel updates en fixes uit.
R4DS/M3 Simply
  • Worden al voor een lange tijd van updates voorzien.
  • Goedkoper dan de meeste andere kaartjes.
Supercard DS One V2
  • Goede en stevige constructie
Ik hoop dat ik jullie goed heb kunnen uitleggen wat flashkaarten voor de DS zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Ik zal later nog wel eens dieper ingaan op de voor en nadelen van bepaalde kaarten.

Geen opmerkingen: